Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 07:17 >> 07:13

UPRKOS KONTROLAMA

Opasne igračke i dalje na tržištu

Na našem tržištu nalaze se proizvodi za djecu koji mogu uzrokovati ozbiljen zdravstvene probleme, poput gušenja, opekotina, električnog udara. Najčešće je riječ o lampama sa likovima iz crtanih filmova, ili komadi odjeće sa dugačkim vezicama.


Uprava za inspekcijske poslove redovno obavlja kontrole i uklanja ih sa tržišta. No, i pored nadzora, oni se uvijek nanovo pojavljuju.

Dječje prenosne lampe sa likovima iz crtanih filmova veoma su opasne, nemaju deklaraciju, uputstvo ni transformator, adapter, pa njihova upotreba može izazvati opekotine ili strujni udar kod djece. Na meti Uprave za inspekcijske poslove posebno su bile igračke, lampe, garderoba i dječiji kreveti na sprat.

Iz Udruženja Roditelji kažu da roditelji nijesu mnogo informisani o tome.

Tržišna inspekcija obavlja provjeru bezbjednosti proizvoda na tržištu, pa su tako od početka godine pronašli 129 vrsta opasnih proizvoda, i to više od 1400 komada. Uklonjeni su sa tržišta i u saradnji sa Upravom carina prate uvoz proizvoda na samoj granici. Međutim i pored toga, opet se nađu u prodavnicama.

Dragana Mrkić, RTCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније