Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 05. 2018. 13:51   >>  13:45

POTPISAN MEMORANDUM

Saradnja Tehnopolisa i Fondacije Petrović Njegoš

Inovaciono preduzetnički centar (IPM) Tehnopolis i Fondacija Petrović Njegoš sarađivaće u oblasti ekologije i izradi vizuelnog identiteta za kompanije iz Nikšića, kao i na drugim projektima.

Ta saradnja ozvaničena je Memorandumom koji su potpisali princ Nikola Petrović Njegoš i direktor Tehnopolisa Ratko Bataković u Nikšiću.

Bataković je predočio da je ozvaničena saradnja dogovorena prilikom radne posjete Tehnoposu princa Nikole.

„Sigurni smo da ćemo ostvariti uspjeh u planiranim projektima, princ nam je pružio podršku za dva projekta koji se odnose na izradu vizuelnog identita za određeni broj nikšićkih kompanija i na oblast ekologije koji će se realizovati krajem septembra“, naveo je Bataković.

On je ocijenio da se tom saradnjom Fondacija Petrović Njegoš približava Nikšiću, što je i očekivano s obzirom na tradiciju.

Princ Nikola je ocijenio da je Tehnopolis najbolji prostor u Crnoj Gori za realizaciju projekata.

„Mnogo se radujem saradnji, jer Tehnopolis omogućava mladim da idu svojim put“ rekao je Petrović Njegoš.

On je ukazao da imaju perpektivu za rad i razvoj u raznim oblastima.

„Već smo organizovali radionice za mlade dizajnere, kojih ima veliki broj u Crnoj Gori, da mogu da rade ali i istovremeno besplatno pomažu firmama koje nemaju mogućnosti da razvijaju svoj marketing“ rekao je Petrović Njegoš.

Govoreći o projektima iz ekologije, princ je ukazao na problem sa šumama i najavio da će organizovati saradnju u Teholoposu inostranih stručnjaka iz oblasti šumarstva sa domaćim kadrovima.

„Planiram da pozovem stručnjake iz Kostarike da nam objasne svoj ekološki put“, rekao je Petrović Njegoš.

Prema njegovim riječima, iako Kostarika i Crna Gora nemaju paralelne puteve, ta država ima recept strategiju koja bi mogla biti dobar primjer i kod nas.

„Fondacija će se ubuduće više usmjeriti na organizovanju i povezivanju u različitim domenima od poljopeivrede i proizvodnje hrane do zaštite zdravlja“, rekao je Petrović Njegoš.

Princ je ocijenio da Nikšić ima potencijal i istakao da ga za taj grad vežu preci i tradicija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније