Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 05. 2018. 17:40 >> 17:34

HRAPOVIĆ S KAN

"Ambijent za zdravo odrastanje djece imperativ"

Stvaranje ambijanta za zdravo odrastanje svakog djeteta, kao i zaštita i promocija njihovih prava, imperativ je na kojem svoje aktivnosti temelji crnogorski zdravstveni resor, a podrška UNICEF-a veoma je značajna na tom putu, istaknuto je na radnom ručku ministra zdravlja Kenana Hrapovića i regionalne direktorke UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

Hrapović je kazao da prihvata sugestije te međunarodne organizacije u okviru svojih nadležnosti i izrazio je nadu u nastavak saradnje kroz različite vidove pomoći, imajući u vidu globalno iskustvo UNICEF-a koje može biti dragocjeno za Crnu Goru. 

"Naročito smo ohrabreni činjenicom da na zajedničkom putu poboljšanog ambijenta za zdrav razvoj naših mališana imamo pouzdanog I iskrenog partnera u organizaciji čiji su učinci posebno znaćajni za našu zemlju", kazao je ministar.

Kan je pohvalila edukaciju crnogorskih zdravstvenih radnika u prevenciji i zaštiti djece od nasilja u cilju u postupka kontinuirane brige za sve relevantne stručnjake koji rade sa djecom, žrtvama nasilja i djecom izloženom negativnim iskustvima iz ranog djetinjstva .

"Uloga zdravstvenog sistema je ključna i liderska u ranom razvoju djeteta, a kako su prve godine ključne i šansa za cijeli život, posebno nas raduje vaš predani odnos tom važnom segmentu društva’, istakla je ona.

Direktorica UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je crnogorski zdravstveni sistem uspješno odolio izazovima antivakcinalnih uticaja i uspio da građanima predoči važnost vakcinacije u borbi sa bolestima koje su zaboravljene, kao i da poveća procenat vakcinisane djece u značajnoj mjeri u odnosu na prethodne godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније