Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2018. 11:31 >> 11:21

USKORO I FESTIVAL

Crnogorski penzioneri dobili svoj portal

Pripadnici trećeg doba u Crnoj Gori dobili su onlajn medij, penzioneri.me gdje se mogu informisati o svim temama od značaja za njihovu populaciju, da međusobno komuniciraju na forumu i online čatu, i razmjenjuju mišljenja i iskustva. Penzonere u Podgorici uskoro očekuje i zabavno edukativno druženje – prvi crnogorski Senior festival.

Prema riječima kreatorke i PR-a projekta Milene Čavić, portal penzioneri.me dio je šireg projekta "Senior Net" koji ima za cilj povezivanje i socijalnu inkluziju penzionerske populacije u Crnoj Gori, kroz edukacije za koristenje internet tehnologija, organizaciju dogadjaja za seniore, obezbjeđivanje povoljnosti prilikom kupovine roba i usluga.

"Zakonske regulative u vezi penzija i penzionera, teme zdravlja i zdravstvena njega i ustanove, zdravi stilovi života u trećem dobu, starački domovi, generacijski jaz, odnosi sa djecom i unucima, reportaže i priče o pojedincima, intervjui sa relevantnim donosiocima odluka iz oblasti penzija i zdravstvene njege pezionera, popusti i akcije, hobiji i posao, ljubav u trećem dobu… sve će to biti teme na ovoj web platformi i u online zajednici trećeg doba", kazala je Čavić.

Portal je, kako je kazala, samo dio projekta posvećenog našim najstarijim sugrađanima koji treba da im popravi kvalitet života.

"Kroz bolje informisanje, edukaciju, druženje i aktivno uključivanje u drustvena događanja. U Crnoj Gori ima 130.000 penzionera, ali manji broj je drustveno aktivan, iako svojim iskustvom, znanjem i energijom, mogu mnogo da daju, navodi se u saopštenju Čavić.

Projekat Senior Net realizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavrsavanje "Montenegro Education" u saradnji sa Udruženjem penzionera, a uz podrsku društveno odgovornih kompanija "Idea" i "Societe General Bank".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније