Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2018. 13:55 >> 13:46
1

EVROPSKIH JAVNIH SERVISA

Istraživačkoj redakciji RTCG nagrada CIRCOM

Istraživačkoj redakciji Radio Televizije Crne Gore (RTCG) uručeno je priznanje za serijal "Poreski (k)raj" od Udruženja evropskih javnih servisa - CIRKOM, na svečanoj ceremoniji, koja je sinoć održana u Levardenu u Holandiji.

Emisija Mehanizam posebno je istaknuta i preporučena od strane stručnog žirija u kategoriji za istraživačko novinarstvo.

U obrazloženju žirija emisija Mehanizam je preporučena evropskoj publici zbog profesionalnog i kompetentnog istraživanja, jedinstvene fotografije i grejdinga i izuzetne 3D video animacije.

Žiri je posebno istakao činjenicu da je važnu i veliku priču na profesionalan način sa visokim produkcijskim standardima uspio da uradi Javni servis Crne Gore koji je jedan od najmanjih u Evropi.

Priznanje je uručeno uredniku istaživačke redakcije, Mirku Boškoviću.

U kategoriji, u kojoj je Javni servis Crne Gore dobio priznanje, takmičili su se britanski BBC i javni servisi iz Švedske, Španije, Finske, Francuske, Njemačke i Bugarske. Glavnu nagradu za 2018. godinu dobio je Norveški javni servis NRK.

Ove godine za prestižne nagrade CIRKOM-a prijavljeno je 240 programa iz 23 zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније