Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2018. 19:28 >> 19:18
1

ZENKA OCIJENIO

Sloboda izražavanja izazov za sve društvene subjekte

Sloboda izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnov svakog građanskog i demokratskog društva, predstavlja izazov za sve društvene subjekte, ocijenio je ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka.

On je danas otvorio 11. crnogorske medijske dijaloge, događaj koji je, kako je saopšteno iz Ministarstva, okupio najeminentnije stručnjake i profesore iz regiona.

"Međunarodni naučni skup koji se bavi temom medija i manjina, standardima, praksama i kulturološkim aspektima istih, započeo je i zvanično danas u Ulcinju", kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, učesnici će tokom dvodnevnog rada imati priliku da čuju i razmijene stručna mišljenja o 50 naučnih radova koji će biti predstavljeni do završetka događaja.

"Zenka je naglasio da sloboda izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnov svakog građanskog i demokratskog društva, sa razlogom predstavlja izazov za sve društvene subjekte", navodi se u saopštenju.

On je, kako su kazali iz Ministarstva, pohvalio namjeru organizatora da se bavi tom temom, jer je kreiranje javnih politika za slobodan i neometan rad medija jedan od važnih zadataka savremenih demokratija kojima teži i Crna Gora.

Zenka je istakao da Crna Gora gradi kvalitetne i iskrene odnose sa svim zemljama, posebno onim iz susjedstva.

Prema njegovih riječima, to je čvrsta osnova evropske budućnosti.

"Ovogodišnju temu crnogorskih medijskih dijaloga, Zenka je ocijenio kao kulturološku, demokratsku i izazovnu, u smislu da je postavljena široko i da će izlagači i učesnici imati priliku da daju svoja viđenja brojnih radova koji su u programu konferencije", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je ovogodišnji skup okupio 80 naučnika i stručnjaka iz Crne Gore i inostranstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније