Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 05. 2018. 15:47   >>  15:44 1

SMCG SAOPŠTIO

"Obezbijediti uslove za istragu ubistva Jovanovića"

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) smatra da je potrebno hitno obezbijediti uslove za sprovođenje nezavisne istrage ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevne novine „Dan“ Duška Jovanovića, naglasivši da će tražiti da taj slučaj bude postavljen na platformu Savjeta Evrope za bezbjednost i zaštitu novinara.

Kako su kazali, prošlo je 14 godina od ubistva Jovanovića, a državni organi nijesu uspjeli da otkriju, pronađu i uhapse izvršioce i nalogodavce najtežeg slučaja protiv novinara u istoriji Crne Gore, te da je jedino Podgoričanin Damir Mandić osuđen kao saizvršilac ubistva.

"Nakon ovog ubistva, u narednim godinama, uslijedila je serija napada na novinare u Crnoj Gori ali je ostala jedna konstanta – nekažnjivost. Sindikat medija Crne Gore traži od nadležnih da konačno preuzmu odgovornost za takvo stanje. Sindikat medija će, kao njihov član, izvijestiti Međunarodnu (IFJ) i Evropsku federaciju novinara (EFJ), o ovom slučaju nekažnjivosti i tražiti od njih da slučaj ubistva Duška Jovanovića bude postavljen na Platformu Savjeta Evrope za bezbjednost i zaštitu novinara (CoE Media Freedom) koja prikuplja podatke o napadima, prijetnjama i teškoćama sa kojima se suočavaju novinari iz 47 zemalja širom Evrope", saopšteno je iz te organizacije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније