Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

29. 05. 2018. 07:45 >> 07:35

BIJELO POLJE

Obuka i posao za šest osoba sa invaliditetom

Udruženja preduzetnica Crne Gore, predstavilo je u Bijelom Polju početak projekta "Vjerujem da mogu" podržan od Zavoda za zapošljavanje.

Projekat će trajati 12 mjeseci, i obuhvataće četvoromjesečnu edukaciju i unapređenje radnih sposobnosti šest lica sa invaliditetom na radnom mjestu kuvara ili konobara, a potom i zaposlenje u trajanju od šest mjeseci tokom projekta i zaposlenja svih učesnika nakon realizacije projekta.

Ciljna grupa ovog projekta su OSI iz sjevernog regiona Crne Gore koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

“Projektnim aktivnostima je predviđeno da kroz teorijsku obuku u PU „Durmitor“ šest učesnika obuke dobije sertifikat za zvanje kuvar/ica ili konobar/ica, te da steknu radno iskustvo kroz praktičan rad u restoranu HD FARM DOO Bijelo Polje, unaprijede svoje  socijalne i organizacijske vještine i osposobe se za samostalno pokretanje biznisa kroz radionice”  kazala je koordinatorka projekta i predsjednica Udruženja Crne Gore,Edita Dautović.

Ona je naglasila da je evidentno da ne postoji ravnopravan pristup u zapošljavanju, kada je u pitanju ta ranjiva kategorija. Naime, još uvijek postoje predrasude poslodavaca  i društva prema sposobnostima OSI. 

Udruženje preduzetnica Crne Gore kao nacionalna organizacija koja okuplja preduzetnike i sarađuje sa velikim brojem privrednih subjekata ovim projektom nastoji da poveže privredu i OSI sa sjevera Crne Gore, a javnom sektoru i široj društvenoj zajednici  ukaže na neiskorišćeni radni potencijal koje OSI posjeduju.

“Realizacijom projekta podstaći ćemo jačanje socijalnog preduzetništva na području opštine Bijelo Polje i uticati na podizanje svijesti o značaju OSI u poslovnom i društvenom ambijent”, kazala je Dautović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније