Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2018. 10:47 >> 10:53
1

OBUKA

Jadran isplovio sa drugom grupom učenika

Školski brod Jadran juče je sa obale Pine isplovio sa drugom grupom učenika Srednje pomorske škole na trodnevnu obuku na školskom brodu "Jadran".

Isplovilo je 59 učenika trećih razreda, a njima su, kao i grupi učenika koji su bili na brodu prošle sedmice, identični zadaci.

Planirano je da učenici odsjeka nautički tehničar praktično vježbaju sve naučne vještine iz oblasti navigacije i mornarskih aktivnosti vezanih za brod i plovidbu.

Učenici brodomašinskog odsjeka obučavaće se praktično sa svim uređajima vezanim za pogon i plovidbu broda. Obuka, osim dnevnih aktivnosti, predviđa i navigaciju u noćnim uslovima.

Za danas su planirani pomorski radovi tokom boravka na sidru, dizanje i spuštanje čamaca i mornarske vještine. U poslijepodnevnim satima slijedi obalna navigacija (izračunavanje devijacije kompasa, određivanje pozicije itd.) Druga noć biće boravak na sidrištu Zelenika, sa uobičajenim aktivnostima.

Treći dan je priprema i primopredaja broda, te uplovljavanje u Tivat oko 14 sati.

Sa učenicima su isplovili profesori: Bogdan Radović, Jovan Mrsulja, Gojko Jokić, Risto Miranović i Željko Gotesgreber.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније