Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

29. 05. 2018. 18:07   >>  17:57

EDUKATIVNA MANIFESTACIJA

Počeo "Gimfest" na Cetinju

Manifestacija Gimfest, u organizaciji cetinjske Gimnazije, počela je danas i trajaće do 31. maja. Na svečanosti su dodijeljenje dipolome Luča najboljim učenicima te škole, kao i nagrada za Volontera godine.

Direktorica gimnazija Nataša Stanojević kazala je da je "Gimfest" manifestacija edukativnog i umjetničkog karaktera te da je kao takva prepoznata ne samo u lokalnoj zajednici već i na nacionalnom nivou o čemu svjedoče brojene nagrade.

"Ako je vizija jedne škole da bude škola za sve, mjesto okupljanja i mjesto saradničkog učenja, sigurna sam da smo na dobrom putu", rekla je Stanojević.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan rekao je da je "Gimfest" jedinstvena manifestacija koja promoviše najbolje u lokalnoj zajednici.

"Vjerujem da u sinergijskom djelovanju i povezivanju najboljih sa najboljima, promovisanju mladih nada i potencijala, leži budućnost našeg grada. To je naša zajednička obaveza prema budućim liderima u svim oblastima života koji su danas učenici ove škole, a već sjutra, pokretačka snaga crnogorskog društva", naglasio je Kašćelan.

U okviru svečanosti uručene su i diplome "Luča", a ovo prestižno priznanje dobili su Jovana Lipovina, Anđela Pejaković, Anja Pejović, Kristina Marković, Anđe Kaluđerović, Petar Tomanović, Anja Laličić, Dragana Mrvaljević, Vladana Čelebić, Simona Vujović, Valentina Vujović, Jovana Konatar, Marija Popović i Vanja Kavaja, dok je za đaka generacije proglašena je Kristina Marković.

"Biti đak generacije je s jedne strane nagrada za sav trud uložen kroz srednjoškolsko obrazovanje,a sa druge strane je odgovornost da budete i ostanete primjer generacijama koje slijede. Gimanzija je odlična startna linija, kojom treba koračati sigurno", poručila je Marković.

Dodijeljena je i nagrada za volontera godine za školsku 2017/18. u cilju promocije volonterizma i aktivizma mladih u zajednici, a nagrada za volontera godine pripala je Nikoleti Ivanović na osnovu realizovanih 168 sati volonterskog rada.

"Gimfest" će biti nastavljen sjutra kada će biti održano Nacionalno takmičenje u spelovanju za osnovne i srednje škole "Spelling Bee", koje se realizuje u partnerstvu sa Američkim uglom sa Cetinja i Turističkom organizacijom Cetinja. Preduzetnički sajam sa kulturno-umjetničkim programom biće upriličen na Dvorskom trgu 31. maja od 10 sati. Planiran je i koncert školskog benda u Zetskom domu, 31. maja u 18 časova, kao i revijalna utakmica reprezentativaca u Sportskom centru. Partneri ovogodišnjeg Gimfest-a su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice i Američki ugao.

M. Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније