Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2018. 18:58 >> 18:51

PREDSTAVNICA CRNE GORE

Anđelić na čelu CAHROM komiteta

Predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Tatjana Anđelić, izabrana je za predsjedavjuću Ad hoc Komiteta Savjeta Evrope za pitanja Roma i putnika (CAHROM) za ovu godinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, to je prvi put da je predstavnik Crne Gore izabran na funkciju predsjedavajućeg tog Komiteta.

Anđelić je predsjedavala 15. plenarnim sastankom CAHROM-a, koji je održan u Atini od 22. do 25 maja 2018. godine, a čiji je domaćin bila Vlada Grčke i nadležno Ministarstvo rada, socijalne sigurnosti i socijalne solidarnosti.

„Sastanku je prisustvovalo oko 100 učesnika, od čega 37 predstavnika država članica Savjeta Evrope“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je tokom petodnevnog rada predstavljen pravni i strateški okvir Grčke u oblasti zaštite i socijalne inkluzije romske populacije u toj zemlji, a takođe je vođen i interaktivni dijalog sa predstavnicima grčkog civilnog sektora.

Predstavnici međunarodnih organizacija prezentovali su razvojne projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, a članovi CAHROM-a predstavili najbolje prakse u svojim zemljama.

„Anđelić je na sastanku informisala o aktivnostima koje se odnose na socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori, kao i na koji način se koriste sredstva iz predpristupnih fondova EU (IPA) u tu svrhu“, kaže se u saopštenju.

Ona je, kako se navodi, ukazala da je tematika koja se odnosi na problematiku Roma i Egipćana dio pregovaračkog poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prva i 19 Socijalna politika i zapošljavanje.

„Naglasila je da je Crna Gora posvećena sprovođenju politike zaštite ljudskih i manjinskih prava u skladu sa zakonodavnim i strateškim okvirom, kao i u sa međunarodnim standardima u toj oblasti“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније