Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2018. 07:35 >> 07:48
10

FAKULTET ZA CG JEZIK

Barbara Simović prvi diplomac

Barbara Simović studentkinja prve generacije Fakulteta za crnogorski jezik i književnost uspješno je odbranila prvi diplomski rad na toj mladoj instituciji.

 

Značajna je ta činjenica i za Barbaru i za fakultet.

Znao je Demokrit da su nade obrazovanih jacče od bogatstva neukih. Znamo valjda i mi danas da je obrazovanje najmoćnije oružje koje može da promijeni svijet, ili se makar nadamo da je tako.

Po svoje obrazovanje Barbara Simović otišla je prije četiri godine na tek otvoreni Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Danas je ona prvi profesor kojeg je iznjedrio ovaj fakultet.

"Te godine kad sam diplomirala Fakultet se tek otvorio. Vjerovala sam u snagu te mlade institucije", kazala je Simović za RTCG.

Roman "Zaloga", Vladimira Mijuškovića bila je tema Barbarinog diplomskog rada.

Kaže da se za takvu temu odlucila jer u savremenoj književnoj kritici nije posvećeno dovoljno pažnje mnogim i važnim crnogorskim piscima

Fakultet za crnogorski jezik i književnost osnovan je 2014. godine. Mlada je to institucija koja je za afirmaciju montenegristike učinila i dalje čini mnogo. Kadar koji tek izlazi sa Fakulteta dokaz je i da se ta afirmacija nastavlja.

Anka Radović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније