Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2018. 14:10   >>  14:00

DONACIJA DOMAĆE TRGOVINE

Centar za neonatologiju dobio pulsni oksimetar

Centar za neonatologiju Kliničkog Centra Crne Gore dobio je pulsni oksimetar sa jednokratnim neonatalnim senzorom koji će omogućiti da ljekar i sestra prate vitalne parametre novorođenčeta dok putuje u druge zdravstvene centre. Donator aparata je "Domaća trgovina" lanac Aroma marketa i Conto diskonta.

"Pulsni oksimetar je aparat koji brzo i neagresivno mjeri stanje arterijske krvi kiseonikom a neophodan je prilikom transporta novorođenčadi sa odjeljenja neonatologije u druge medicinske centre", pojasnili su iz Domaće trgovine.

Načelnica Centra za neonatologiju KCCG, Lidija Banjac kazala je da Centar za neonatologiju ima više takvih uređaja ali donirani pulsni oksimetar je jedini, koji se može koristiti u uslovima transporta.

"Medicinske ekipe Centra, transportuje visokorizičnu novorođenčad za Beograd, na dalju dijagnostiku i liječenje, a transport se obavlja i unutar Crne Gore (transport 'ka Centru' iz svih porodilišta). Transportni pulsni oksimetar omogućiće, da u svakom momentu, ljekar i sestra prate vitalne parametre (pulsnu saturaciju, srčanu frekvencu) novorođenčeta i da, ukoliko je potrebno, na vrijeme odreaguju. Aparat će transport teško bolesne i ugrožene novorođenčadi, učiniti lakšim i komfornijim. Osoblje Centra za neonatologiju zahvalno je na pomenutoj donaciji i nada se da će ova društveno-odgovorna akcija kompanije 'Domaća trgovina' poslužiti za primjer", kazala je Banjac.

Iz "Domaće trgovine" su kazali da se svaki dan susrećemo sa mnogim izazovima i ubrzanim načinom života pa često zaboravljamo koliko je zdravlje bitno a osvrnemo se i zastanemo tek kada naiđemo na određene zdravstvene tegobe.

"Posebno smo senzibilni kada su djeca u pitanju. Važno je brinuti o njima i pomoći koliko je moguće. Zahvalni smo medicinskom osoblju Centra za neonatologiju što predano brinu o našim mališanima i vjerujemo da će im oksimetar omogućiti sigurniji transport u druge zdravstvene centre", kazali su iz te društveno odgovorne kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније