Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

01. 06. 2018. 20:50 >> 20:42

KONFERENCIJA SUDIJA CG

Izabrane sudije za Sudski savjet

Rada Kovačević, Ana Perović Vojinović, Verica Sekulić i Dragan Babović izabrani su za članove Sudskog savjeta iz reda sudija.

Oni su izabrani na Konferencija sudija Crne Gore, koja je danas održana u Kolašinu, objavljeno je na sajtu Sudskog savjeta.

Kovačević je sudija Vrhovnog sud, Perović Vojinović Upravnog, a Sekulić i Babović podgoričkog Višeg i Osnovnog suda.

Mandat Sudskom savjetu ističe 2. jula, a za izbor novog saziva je potrebna dvotrećinska većina u parlamentu, koje zbog bojkota opozicije, trenutno nema.

Vlada je zbog toga na sjednici u četvrtak utvrdila Predlog dopuna Zakona o Sudskom savjetu i sudijama kojima je predviđeno da predsjednik i članovi Sudskog savjeta nastave da vrše dužnost do proglašena novog sastava tog organa.

Skupština je raspisala oglas za izbor četiri člana iz reda ugledna pravnika na koji se javilo 14 kandidata.

U Sudskom savjetu su po funkciji i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i ministar pravde Zoran Pažin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније