Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 06. 2018. 16:14 >> 16:04

PREDLOG ZAKONA

Do lakšeg zaposlenja na EU tržištu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanuje regulisanih profesija.

"Ovim Prijedlogom zakona se uređuje oblast priznavanja profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija. Na taj način se omogućava imaocima stučnih kvalifikacija van Crne Gore da mogu zasnovati radni odnos u Crnoj Gori. Na taj način se podstiče zapošljavanje i obezbjeđuje veća konkurentnost na tržištu rada", rekao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić u izjavi za javnost nakon sjednice Vlade.

Rekavši da se ovim zakonom stvaraju uslovi za imaoce stručnih kvalifikacija iz Crne Gore da se mogu zaposliti na tržištu EU, ministar Purišić je istakao da će pomenuti zakon stupiti na snagu momentom učlanjenja Crne Gore u EU.

Naglasio je da zakon prepoznaje tri standardna načina priznavanja stručnih kvalifikacija u regulisanim djelatnostima- automatski način prepoznavanja za sedam profesija, priznavanje stručnih kvalifikacija na bazi profesionalnog tj. radnog iskustva i opšti način priznavanja stručnih kvalifikacja koji obuhvata sve što ne obuhvataju prehodna dva načina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније