Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

09. 06. 2018. 10:26   >>  17:04 7

ŠUNDIĆ NAJAVIO

"Novi trener bira najbolje igrače"

Smjena u Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) biće još, kazao je vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić navodeći da "novi trener bira najbolje igrače."

"Smjena u Javnom servisu će biti. Na odgovorna mjesta doći će novinarski profesionalci čijim radom će biti unaprijeđeni programski sadržaji ove medijske kuće", rekao je Šundić Pobjedi.

On je kazao da će na nekim radnim mjestima ostati isti kadar, a da na neka dolaze novi ljudi. 

"Sve ovo da bi RTCG bio servis svih građana. Veoma važno je da medijska sloboda neće biti ugrožena, pa ni pregovori sa Evropskom unijom", poručio je Šundić.

On je najavio je da će razgovarati sa ljudima koji obavljaju odgovorne funkcije u toj kući. 

Šundić je kazao da mu je čast što mu je Savjet dao mogućnost da pokuša da sa timom saradnika „nacionalni Javni servis postavi na crnogorski medijski prijesto, jer mu to mjesto i pripada“. -

"Radio, Televizija i Portal moraju biti u službi svoje države i njenih građana. Kroz raznovrsne novinarske forme na objektivan, nezavistan i realan način, novinarski poslenici ove kuće moraju slati u etar istinitu, pravovremenu, opštekorisnu i kulturno civilizovanu informaciju", kazao je Šundić. 

On je rekao da će RTCG afirmisati Crnu Goru, njena dobra i ljude, njeno stvaralaštvo, nauku, obrazovanje, sport i kulturu naročito.

Na posljednjoj sjednici, Savjet je obrazložio da su se opredijelili da imenuje Šundića jer je novinar koji je ponikao u RTCG, sa iskustvom od 30 godina u uređivanju i rukovođenju radijom i Televizijom.

"Šundić je poznat kao čovjek sa odličnim organizatorskim i menadžerskim sposobnostima. Njegovom imenovanjem na mjesto V.D. generalnog direktora Javni servis je dobio odgovornog rukovodioca i vrhunskog profesionalca", saopšteno je tada na sjednici Savjeta.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније