Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 07. 2013. 18:39 >> 18:39

DRUŽENJE

Porodice vojnika na "Jadranu"

Ministarstvo odbrane danas je za 60 članova porodica vojnika 7. kontigenta misije Vojske Crne Gore u Avganistanu organizovala krstarenje Bokom na školskom brodu „Jadran“.

„Ministarstvo je priredilo ovo krstarenje za porodice naših kolega koje se nalaze na veoma odgovornim dužnostima u okviru misije ISAF. Šesdeset članova porodica će danas imati priliku da se druže, da se međusobno upoznaju, da razmijene informacije kako bi lakše podnijeli taj teret", rekao je komandant "Jadrana", poručnik bojnog broda Goran Pajović.

On je istakao da je u kontaktu sa dvojicom kolega koji su trenutno u Avganistanu.

Cmiljana Vukotić, supruga Mila Vukotića jednog od pripadnika VCG u Avganistanu kaže da joj muž već četiri mjeseca u misiji i da se vraća u septembru.

"Čujemo se svakodnevno preko "Skajpa", veze su uglavnom dobre. Sinoć mi je rekao da je umoran, da je stigao iz patrole i da su cijeli dan imali obaveze i da mora da spava", kazala je Vukotić.

Dijana Milatović kaže joj je suprug već pet mjeseci na službi u misiji ISAF i da se vraća krajem septembra. „Ima briga, odrađujem pripavnički staž, obaveze prema djeci, pa vrijeme brzo prođe.

Čula sam da i njima vrijeme brzo prolazi. Stalno idu u patrole, nađu sebi vremena i za odušak, idu u teretanu. Uslovi su im dosta dobri, smještaj je u redu, hrana  dobra. Sedmi kontigent je tek počeo da ide u patrole, prije nijesu išli. Za sada je sve dobro. Djeca su nam mala, ali moramo se potruditi“, rekla je Dijana.

Među putnicima na "Jadranu" bila je i desetogodišnja Minja Stojadinović kojoj je tata na službi u dalekom Avganistanu.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније