Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 06. 2018. 14:25   >>  15:41 20

NAKON NEVREMENA

Novljani očekuju pomoć države

Potpredsjednik hercegnovske Mjesne zajednice Kamenari kojoj je nevrijeme juče nanijelo veliku štetu, Igor Popović, apelovao je na sve institucije države da mještanima pomognu u snaciji kuća.

Naselje Kamenari, gdje je skoro 50 domaćinstava pogođeno jučerašnjim neveremenom, obišao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić sa saradnicima, a sve komunalne službe, Komunalna policija i Služba zaštite i spasavanja i dalje maksimalno rade kako bi se građanima izašlo u susret na svaki mogući način, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je Katić kazao, i tokom jučerašnjeg obilaska Brajkovine i Poda, stariji mještani su potvrdili da ne pamte nevrijeme kakvo je zadesilo ta naselja u noći sa petka na subotu.

"Da li se radi o rijetkoj pojavi, ili nečemu što će se ponavljati, ostaje na nadležnim državnim službama da utvrde, kako bi ubuduće bilo moguće raditi procjene i eventualno na vrijeme obavijestiti građane o pojavama ovakve prirode", dodao je predsjednik Opštine Herceg Novi prenosi Radio Jadran.

On je izrazio zadovoljstvo reakcijom službi Opštine Herceg Novi i ocijenio da su "reagovale onako kako bi i trebalo da se reaguju".

"Juče i danas se pedesetak ljudi iz Službe zaštite i spasavanja, iz DVD Bijela i ostalih komunalnih preduzeća, zaista maksimalno trude da izađu u susret svim ljudima kako bi svi zatečeni problemi na terenu bili otklonjeni u što bržem roku", kazao je Katić.

Opština Herceg Novi formirala je Komisiju za procjenu štete nastale na objektima, pa će u skladu sa svojim mogućnostima i sredstvima obezbijeđenim iz budžetske rezerve, a uz izvještaje Komisije, pomoći svima za koje se utvrdi da im je potrebna takva vrsta pomoći.

Mještani Kamenara potvrdili su veliko zalaganje i pravovremeno reagovanje nadležnih komunalnih službi, ali i omladine tog naselja koja juče i danas učestvuje u popravkama krovova i oštećenih kuća.

"U ovom naselju imamo 34 kuće po popisu, a za neke kuće još ne znamo u kakvom su stanju, jer su zatvorene. Gdje god je bio problem sa krovom, kuće su poplavile. Svi su bez struje, dosta namještaja je uništeno, osim zidova, a i to je na pojedinim kućama uništeno", navodi potpredsjednik Mjesne zajednice Kamenari, Igor Popović.

On je konstatovao da je materijalna šteta ovakvog obima izazov za državu.

"Apelujem na sve institucije države, na Morsko dobro, koje i ubira ogromne prihode ovdje na Kamenarima, mislim da je sada prava prilika da sa dijelom sredstava pomognu mještanima u sanaciji kuća. Apelujem i na Vladu Crne Gore, svi smo građani i plaćamo poreze i doprinose, i kao malo turističko mjesto pomažemo ovoj državi u razvoju ekonomije, za bar neku pomoć kako bi se ovim ljudima pomoglo da uđu u svoje kuće", poručuje Popović.

On se zahvalio vatrogascima iz Meljina i dobrovoljcima iz Bijele, koji su, kako je naglasio, bili na visini zadatka i više od toga. Riječi hvale upućene su i Komunalno stambenom preduzeću, Čistoći i Vodovodu, ali i privatnicima koji su svoja sredstva dali na korišćenje bezuslovno.

Obilasku Kamenara i domaćinstava pogođenih nevremnom prisustvali su i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić i direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније