Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

11. 06. 2018. 07:28 >> 08:29
3

LOVCI ŠOKIRANI

Mrtav medvjed pronađen u Tari

Kolašinski šumari pronašli su mrtvog medvjeda u rijeci Tari u mjestu Jasen, dva i po kilometra uzvodno od Mateševa Podkomovlje.

Medvjed je, kako nezvanično saznaju Dnevne novine, ubijen u zoni za koju je nadležno Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, odnosno u lovištu posebne namjene.

Šumari slučaj nijesu prijavili policiji, već su sinoć to učinili lovci i saznali da policija nije bila obaviještena o ovom događaju.

Sveto Vukićević, koji je nadležan za kolašinsko šumsko preduzeće, kazao je Dnevnim novinama da se još ne zna da li je medvjed ubijen, te da su u subotu slučaj prijavili policiji i da još nemaju zvaničnih informacija i detalja o slučaju.

Lovci, sa druge strane, ogorčeni su ovim nehumanim činom i traže da se pod hitno slučaj riješi.

“Ovo je neprocjenjiva šteta! Medvjed je zaštićena životinja, ali nam nije jasno zbog čega nije obaviještena policija, niti je izveden veterinar na lice mjesta. Šumari koji su naišli na medvjeda, trebalo je sve da prijave policiji da se izvrši uviđaj i izvede veterinar na lice mjesta, te da počinilac hitno bude pronađen, jer ovo je više od katastrofe. I mi smo u saznanju da je policija obaviještene tek u subotu veče i to od strane lovaca, a ne od onih koji su medvjeda pronašli”, kazali su kolašinski lovci.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније