Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

11. 06. 2018. 13:54 >> 13:44

BRITANSKI SAVJET

Učenici iz Berana treći u regionu u kodiranju

Učenici Osnovne škole (OŠ) “Vuk Karadžić” iz Berana, Miro Marjanović i Milo Šekularac, osvojili su treće mjesto na regionalnom takmičenju u kodiranju, koje je organizovao British Council.


Učenike beranske škole je predvodio profesor Milun Čukić, a na regionalnom takmičenju predstavili su se projektom "Plastenik za 21. vijek".

"Koristeći džepni računar Microbit uspješno su riješili dva zadatka i programirali zvučni i svjetlosni sigurnosni alarm i napravili muzički instrument", navodi se u saopštenju British Council-a.

Marojević i Šekularac su prethodno na nacionalnom takmičenju u programiranju pobijedili učenike iz osnovnih škola "Anto Đedović" iz Bara, "Braća Labudović" iz Nikšića, Druge osnovne škole iz Budve, "Milan Vuković" iz Herceg Novog.

Bili su bolji i od učenika OŠ "Mustafe Pećanina" iz Rožaja, "Pavle Rovinski" iz Podgorice, "Risto Ratković" iz Bijelog Polja, "Sutjeske" iz Podgorice i "Vuko Jovović" iz Danilovgrada. 

Menadžer projekta British Council-a, Armen Čekić, kazao je da je na takmičenju, koje je organizovano u okviru programa "Škole za 21. vijek", ocjenjivano kritičko razmišljanje i rješavanje problema, timski rad i veština kodiranja.

Pobjednici regionalnog takmičenja u kodiranju su učenici OŠ "Dragomir Marković" iz Kruševca, a drugo mjesto osvojili su učenici OŠ "Osma Myderizi" iz Tirane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније