Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

11. 06. 2018. 15:39   >>  16:58 5

KOLEGIJUM REAGOVAO

"Pokušavaju da destabilizuju KCCG"

Pojedini članovi Sindikata doktora medicine (SDM) istupima u javnosti destabilizuju Klinički centar Crne Gore (KCCG) i urušavaju integritet odgovornih i profesionalnih kolega, ocijenio je kolegijum te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a se saopšteno da je na redovnom kolegijumu, kojem prisustvuje menadžment i rukovodioci organizacionih jedinica te ustanove, razmatrana aktuelna "sinhronizovana manipulativna aktivnost jednog broja kolega iz SDM zaposlenih u KCCG".

„Menadžment i direktori smatraju da se radi o sinhronizovanim, neutemeljenim i netačnim navodima, kojim želi da se uruši ugled KCCG, a time i povjerenje u pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite našim građanima“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da istupi u javnosti urušavaju integritet odgovornih i profesionalnih kolega i destabilizaciju KCCG.

„Sadašnje djelovanje SDM ne unapređuje struku, već kod javnosti izaziva nepovjerenje koje je, pored stručnog znanja medicinskog osoblja, kvalitetnih uslova za rad zaposlenih i boljih uslova za boravak pacijenata, preduslov za kvaliteno liječenje i izlječenje naših pacijenata“, rekli su iz KCCG-a.

Direktori organizacionih jedinica KCCG najoštrije su osudili istupe pojedinih ljekara te ustanove koji su članovi SDM.

Oni su se, kako je saopšteno, ogradili od izjava koje je predsjednica SDM Milena Popović iznijela u otvorenom pismu upućenom u petak direktorici KCCG Zorici Kovačević.

„Na ovaj način postupanje članova SDM i Popović, prije svega iznošenjem netačnih informacija kojima pokušavaju da degradiraju rad naše ustanove i omalovaže postignute rezultate iskonstruisanim i tendencioznim aferama, ne utiču na poboljšanje statusa crnogorskih ljekara, što bi trebalo da je glavni cilj sindikalnog djelovanja“, istakli su iz KCCG.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније