Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 06. 2018. 18:31   >>  18:28

PRIBILOVIĆ OCIJENILA

Reformamama do veće konkurentnosti privrede

Reforma javne uprave je proces koji treba da unaprijedi konkurentnost privrede i da pruži kvalitetne javne usluge, uz manje troškova, saopštila je ministarska javne uprave Suzana Pribilović na konferenciji "Dobra uprava na Zapadnom Balkanu."

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, kazala da taj proces podrazumijeva stalni pritisak na zaposlene da se uz efikasniji rad, uz angažovanje njihovih posebnih vještina, i uz smanjenje tekućih budžetskih troškova odgovori na zahtjeve privrede i građana.

„Rast konkurentnosti, potreba fiskalne održivosti i rastući zahtjevi za boljim javnim servisima uz niže troškove su uticale da sve zemlje članice Evropske unije (EU) sprovedu ili je u toku proces optimizacije koji se, u njihovim javnim upravama, značajno razlikuje“, rekla je Pribilović.

Prema njenim riječima, ti različiti pristupi, kao i iskustvo koje je Crna Gora imala implementacijom Plana reorganizacije zaposlenih u javnom sektoru, bili su osnova i orjentir da se pažnja usmjeri na mjere vezane za budžet, definisanje okvira javnog sektora u pogledu proces optimizacije, upravljanje ljudskim resursima, organizacionu strukturu državne uprave.

„Napravili smo krupne korake kada je u pitanju dalji proces optimizacije, i vjerujem da ćemo djelovanjem iz nekoliko pravaca, kroz primjenu kratkoročnih i dugoročnih mjera, uspjeti da ostvarimo indikativne vrijednosti broja zaposlenih do 2020. godine", poručila je Pribilović.

Na konferenciji su učestvovali ministri zaduženi za javnu upravu i finansije Zapadnog Balkana s ciljem da se ojača uloga tih ministarstava u regionu, jer reforma javne uprave, zajedno s vladavinom prava i ekonomskim upravljanjem i dalje je ključni prioritet u procesu proširenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније