Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2013. 09:38   >>  09:38 1

"LUDI KAMEN"

Stranci u Budvi ljubav krunišu brakom

Metropola crnogorskog turizma, Budva, koja je i ovih vrelih dana ljeta najposjećenije mjesto na južnojadranskoj obali, u svojoj raskošnoj "ponudi" ima i - burme. Na "rivijeru bisernih plaža" sada se dolazi ne da bi se pronašla ljubav života, iako ima i toga, već da se ona, dogođena ranije, pa i negdje drugdje, kruniše brakom.

 

Budva, naime, sve više postaje grad za - vjenčanja. Nešto poput Mauricijusa, Las Vegasa i drugih mjesta u svijetu. Domaćini i gosti iz regiona, ali i iz inostranstva, dolaze u najstariji jadranski grad, da bi u nekom njegovom i dijelu rivijere kazali svoje životno - da.

Da vjenčanje u Budvi postaje trend, pišu beogradske "Novosti", pokazuju i cifre koje su sabrali u opštinskim organima uprave. Od početka godine u tom gradu je sklopljeno 85 brakova, od kojih trećinu čine vjenčanja među strancima.

Najviše se vjenčalo Rusa, koji su i ove sezone najbrojniji gosti - 39. Slijede zaljubljeni iz Srbije - 22 braka, četvoro Bosanaca je u Budvi razmijenilo burme, vjenčalo se po dvoje Britanaca i Slovenaca, a vjenčavali su se i Ukrajinci, Amerikanci...

Supruge su, pišu "Novosti", bile iste, ali i različite nacije.

 

"Nije to više slučajnost u smislu da se ovdje rodi ljubav, a onda je zaljubljeni krunišu brakom. Budvu biraju namerno za taj čin",  kažu u budvanskom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu.

Mjesta gdje će ozvaničiti svoju vezu biraju sami supružnici. Nekada su to drevne crkve manastira Paštrovića, koji datiraju iz vremena Nemanjića, ostrva poput Svetog Nikole i Svetog Stefana, skupi hoteli kao što je bečićki "Splendid", raskošne jahte, elitni restorani uz obalu, stare tvrđave...

Svadbeni turizam je svakako jedna od komponenti ukupne ponude Budvanske rivijere koja je vrlo heterogena.Zasada u turističkim mapama i prospektima taj segment nije dovoljno naznačen, ali domaćini razmišljaju da sve više govore i o tome.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније