Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 06. 2018. 20:30 >> 21:24

KOD ČANJA

Spašeni makedonski turisti

Spasilački tim Uprave pomorske sigurnosti spasio je danas četvoro makedonskih turista, kod Čanja, piše Jedro Bar.

Nakon što su sinoć na otvorenom moru spasili dvijejedrilice koje su ostale bez pogona, pripadnici UPS-a uspješno su obavili novu spasilačku akciju – sa plaže kod Čanja evakuisali četvoro makedonskih turista.

Ekipa UPS-a koju su činili Jasmin Koković, Stevan Asović i Admir Međedović u ove godine najzahtjevnijoj spasilačkoj akciji uspjeli da izvuku životno ugrožene makedonske turiste iz uvale kod Čanja.

Poziv za pomoć UPS-u je stigao sa jednog taksi-brodića. Ispostavilo se da su makedonski turisti zbog jakog jugozapadnog vjetra koji je podigao talase bili onemogućeni dasevrate u Čanj paim je u pomoć priskočio spasilački brod SAR 1 iz Bara.

Ekipi UPS-a asistirao je ribar Savo Stanišić iz Čanja.

U akciji su spašena tri muškarca i jedna žena tako što su pripadnici UPS-a uskočili u more, plivali 70-ak metara do turista, a potom ih konopcima navlačili do broda SAR 1.

Turisti su potom prebačeni do Gata V Luke Bar odakle su prebačeni do objekta u kojem borave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније