Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

19. 06. 2018. 13:46 >> 13:34
4

TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Skupština da ne glasa o razrješenju Ćalović Marković

Transparency International (TI) pozvao je Skupštinu Crne Gore da ne glasa o razrješenju izvršne direktorice MANS-a, Vanje Ćalović Marković sa mjesta članice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), dok sud ne donese odluku o tom slučaju.


Odbor za antikorupciju u ponedjeljak je jednoglasno predložio Skupštini da razriješi Ćalović Marković sa mjesta članice ASK-a.

Iz TI-a su saopštili da umjesto da sačeka nastavak suđenja, skupštinski Odbor za antikorupciju predložio Skupštini da glasa za razrješenje Ćalović Marković iz Savjeta ASK-a.

TI dodaje da, u suprotnosti sa procedurom, Ćalović Marković nije data mogućnost da odgovori na tvrdnje izrečene protiv nje u odluci Agencije o njenom razrješenju, a postupak je pokrenuo zamjenik direktora ASK-a ne direktor, što predstavlja još jedno kršenje procedure.

“Evropska komisija u Izvještaju o Crnoj Gori za ovu godinu izrazila je zabrinutost za nezavisnost crnogorske antikorupcijske agencije, navodeći bliske veze između njenog rukovodstva i političke elite”, navodi se na sajtu TI-a.

Oni smatraju da uklanjanje jednog od najistaknutijih aktivista u borbi protiv korupcije u zemlji iz Savjeta Agencije neće doprinijeti ukupnim naporima da se smanji korupcija, što predstavlja jedan od ključnih preduslova za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније