Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 06. 2018. 15:47 >> 15:36

OPREMA VRIJEDNA 72.000 EURA

Japan beranskim vatrogascima donirao vozilo

Vlada Japana donirala je bernskoj Službi zaštite i spašavanja novo vatrogasno vozilo i spasilačku opremu, vrijedne 72.339 eura.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekič je kazao da se spasilačka ekipa godinama suočavala s problemima, te da im je nedostajala specijalna oprema i vozila.

„U cilju poboljšanja efikasnosti i kvaliteta rada neophodno je da se naša Služba zaštite kontinuirano oprema. Poboljšanje operativne spremnosti, koja čini važan dio jedinstvenog Sistema spasavanja i zaštite Crne Gore, unaprijediće isti, naročito na sjeveru, gdje naši spasioci izlaze u susret i kolegama iz susjednih opština, tako da će ovaj projekat i vrijedna donacija biti na usluzi cijelom regionu“, kazao je predsjednik i podvukao da je nedostatak terenskog specijalnog vozila za situacije u kojima je brza reakcija prilikom spašavanja presudna uticao na efikasnot naših spasilaca u prošlosti", saopštio je Šćekić.

Ambasador Japana Đinići Murajama rekao da Japan, kao zemlja koja se često suočava sa prirodnim kataklizmama, posebno sa zemljotresima, odlučuje da pomaže male opštine kakva je opština Berane.

„Upravo danas se u Japanu dogodio zemljotres u kojem ima i ljudskih žrtava. Mi se odlučno suprotstavljamo prirodnim nepogodama i zato pomažemo opštine kao što je Berane. Nastavićemo da pružamo pomoć Crnoj Gori“, rekao je on.

Vladi i ambasadoru Japana Murajami zahvalio se i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, rekavši da je ova pomoć Beranama istovremeno i pomoć Crnoj Gori.

„Odluka Vlade Japana da ovako vrijednu donaciju opredijeli za beransku Službu zaštite i spašavanja je dobra odluka. Naime, radi se o službi koja svojim kadrovskim potencijalnom i profesionalnim angažmanom zaslužuje punu pažnju i poštovanje, i u tom pogledu, nalazi se u samom vrhu oblasti zaštite i spašavanja u Crnoj Gori“, kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније