Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 06. 2018. 16:37   >>  09:23 5

PROTEST U B.POLJU

Prosuli maline ispred zgrade Opštine

Grupa nezadovoljnih poljoprivrednika iz Bijelog Polja danas je oko 14 sati prosula maline ispred opštinske zgrade u znak protesta zbog lošeg otkupa.

Malinari su istakli da otkupa nema, iako je od strane resornog ministarstva ranije stiglo obećanje da po tom pitanju neće biti problema.

Postojeće hladnjače nemaju kapaciteta da prihvate sav otkup maline tako da proizvođači neznaju šta će sa rodom.

Jedan od malinara Milisav Guberinić smatra da je takva situacija neodrživa, te da se hitno mora pronaći rješenje, jer pravi rod tek stiže, a otkupa gotovo da nema.

Nedostatak otkupljivača malinarima nameće i problem nedostatka gajbica u kojima se malina najbolje čuva.  Neki malinari su zakupili prostor u hladnjačama u susjednim opštinama.

Jedan od najvećih proizvođača maline u Bijelom Polju Ivan Radović iz Čeoča svoju malinu vozi kod partnera u Mojkovac.

Malinari kažu da svi nemaju tu mogućnost, te da su ostavljeni da se sami snalaze, što im u ovakvim okolnostima ne polazi za rukom.

Vukoman Kljajević, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније