Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

19. 06. 2018. 20:14   >>  20:05 1

NEZADOVOLJNI CGES-OM

Mještani Pive od sjutra blokiraju put

Mjestani pivskih sela Gornja Brezna i Donja Brezna blokiraće put izvodjačima radova na dalekovodu Lastva - Čevo - Pljevlja, koje realizuje Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES).

Mještani su nezadovoljni  ponašanjem i odnosom CGES-a prema prostoru i mjesnoj infrastrukutri kao i vlasničkim imanjima na trasi Dalekovoda. Blokada puta će biti realizovana svakog dana od sedam sati i neće biti dozvoljen prolazak izvođačima radova, dok se ne ispune zahtjevi mještana. 

Mještani su najavili protestno okupljanje revoltirarni nemarnim odnosom Crnogorskog elektroprenosnog sistema, koji u ovom kraju gradi 410kW dalekovod Lastva - Pljevlja, prema putnoj infrastrukturi i biodiverzitetu, ali i, kako navode, nezakonitom ulaženju u posjed i uništavanju vlasničkih imanja koja se nalaze na trasi dalekovoda Lastva - Pljevlja.

Mještani navode da CGES neovlašteno obavlja radove, siječe šumu i uništava imovinu i djelove imanja, koja prethodno nije eksproprisao, ili to nije učinio u postupcima u skladu sa zakonima Crne Gore i Ustavom Crne Gore i nije prethodno utvrdio niti isplatio pravičnu naknadu odnosno obeštećenje.

Oni traže da se put popravi, odnosno napravi novi, da se mještani pošteno obeštete za svoja imanja, ali i da CGES, kao društveno odgovorna kompanija, investira u vodosnabdijevanje ovih pivskih sela, koja su medju rijetkima u Crnoj Gori koja još nemaju vodu.

stub
Na sastanku sa predstavnicima CGES-a, koji je inicirao CGES, nije postignut dogovor o odustajanju od protesta i blokade puta.

Iz CGES-a su naveli da je putnu infrastrukturu u najvećoj mjeri oštetio korisnik eksproprijacije za 110KW dalekovod, privatna kompanija “Krnovo Green Energy”, te da CGES snosi tek neznatan dio odgovornosti, i ponudili formiranje komisije koja će utvrditi stepen oštećenja. Mještane čija su vlasnička imanja uzurpirali, uputili su na sudske postupke. Naveli su, takođe, i da dovodjenje vode u selo nije u njihovoj nadležnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније