Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTCG [ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2018. 13:03   >>  12:52

MJEŠTANI BREZANA

"Blokiraćemo put do ispunjenja zahtjeva"

Mještani Brezana, kao što su i najavili, blokirali su jutros put u tom pivskom selu, zbog, kako kažu, nemarnog odnosa Crnogorskog elektroprenosnog sistema (cges) prema mjesnoj infrastrkturi, ali i vlasnicima imanja koja su, kako tvrde, bez adekvatne nadoknade uništili gradeći dalekovod Lastva-Pljevlja.

Mještani su juče razgovarali sa rukovodstvom CGES-a, ali od blokade puta nijesu odustali i traže da im se sanira oko 10 kilometra mjesnog puta, reguliše vodosnabdijevanje, a vlasnici imanja pravično obeštete.

"Blokiraćemo put sve dok nam ne ispune zahtjeve da nam skroz asfaltiraju put do kraja sela i dok nam ne daju neki sporazumni ugovor kada će nam završiti vodu. Ne samo CGES, već i Opština Plužine, a nadamo se da će i država stati iza toga projekta, da će pomoći Ministarstvo poljoprivrede, jer već imamo mladih ljudi koji su se vratili u selu da se bave poljoprivredom", istakao je mještanin Brezana Milonja Blagojević.

Mještanin Mirko Radojević kaže da mu je laćeno za 150 metara kvadratnih zemlje, a da mu je CGES uništio šest hiljada kvadrata.

"Posjekli su mi šumu sa strane gdje treba da prođu kablovi, a sa druge strane su napravili put da prođu do stuba. Samo su mi platiti mjesto za stub, 150 kvadrata, oko 600 eura", kazao je Radojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније