Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

22. 06. 2018. 16:48 >> 21:09

"EVROPA I JA"

Pobjednicima konkursa uručene nagrade

Učenicama Eni Šajkić, Evgeniji Popović i Vasilisi Minić danas su uručene nagrade za najbolje radove u okviru konkursa Evropa i ja.

Iz Generalnog Sekretarijata Vlade Crne Gore su kazali da su autorke najboljih radova predstavile svoje viđenje Evropske unije (EU) i njenih vrijednosti.

Navodi se da su učenicama danas uručena tri gradska bicikla.

Šajkić je učenica Osnovne škole „Druga osnovna škola“ iz Budve, Popović Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ sa Cetinja i Minić Osnovne škole „Risto Manojlović“ iz Kolašina.

Nacionalna koordinatorka za Ipu, Ivana Glišević Đurović kazala je da je Crna Gora odmakla u procesu pregovora sa EU, a da će najviše koristi od članstva Crne Gore u EU imati mlađe generacije.

"Važno je da EU i dalje bude predmet vaše pažnje i dio formalnog i neformalnog obrazovanja, da uvijek stremite novim saznanjima kako bi izgradili sopstvenu viziju o značaju evropskog demokratskog društva", rekla je Glišević Đurović.

Šefica Sektora za politiku, evropske integracije i privredu u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Plamena Halačeva,kazala je da Crna Gora, na putu da postane članica EU, mladima pruža mogućnosti da prihvate vrijednosti EU i osnaže svoje međukulturne i jezičke vještine.

Ona je navela da su cirkulisanje znanja, mobilnost učenika i studenata, istraživanje i međukulturni dijalog važne evropske vrijednosti za sadašnje građane EU, ali i za buduće.

Šef sektora za demokratsko upravljanje i za ekonomiju i životnu sredinu u Kancelariji UNDP u Crnoj Gori, Tomica Paović smatra da su radovi učenika podsjetnik kako svakodnevno treba komunicirati o EU.

"To je jedan od ciljeva našeg zajedničkog projekta EU4ME. Zahvaljujući sredstvima EU, UNDP podržava Vladu Crne Gore da proces pristupanja EU zaživi i da se komuniciraju prednosti i odgovornosti koje iz članstva proističu", kazao je Paović.

Na konkurs "Evropa i ja", koji je raspisan u okviru projekta "EU4ME", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, stiglo je skoro 200 radova.

Tri najbolja rada odabrao je stručni žiri, koji su činili akademska slikarka Teodora Nikčević, pisac Milisav Popović i predstavnici projektnog tima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније