Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

22. 06. 2018. 21:44 >> 21:34

BOGDANOVIĆ OCIJENIO

Stabilan status zaposlenih temelj RTCG-a

Stabilan radno-pravni status zaposlenih u Javnom servisu temelj je te medijske kuće, ocijenio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Kako navode, Bogdanović je razgovarao sa predstavnicima Sindikata medija o podršci Ministarstva kulture i Vlade Crne Gore u stvaranju optimalnih uslova za rad novinara u Crnoj Gori.

Razgovarano je i o Kolektivnom ugovoru za zaposlene u RTCG.

"Posebno je naglašeno da je stabilan radno-pravni status zaposlenih u javnom servisu temelj ove medijske kuće. Navedeno je kako će tekst navedenog dokumenta, nakon usaglašavanja unutar ove medijske kuće biti dostavljen Ministarstvu kulture, te nakon toga Vladi Crne Gore na usvajanje", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Na sastanku je bilo riječi o izmjenama dva medijska zakona koje su u toku.

"Bogdanović je upoznao predstavnike Sindikata medija sa trenutnim statusom navedenih zakonskih akata i ocijenio pozitivnim što su predstvanici Sindikata prisustvovali sastanku Radne grupe za izradu Zakona o medijima i bili u prilici da direktno učestvuju u njenom radu", dodali su u saopštenju.

Bogdanović je sa predstavnicima Sindikata medija razgovarao i o izmjenama Zakona o elektronskim medijima, čija je izrada planirana sljedeće godine.

"Istaknuto je posebno interesovanje Sindikata za obezbjeđivanje uslova za stabilno finansiranje lokalnih javnih emitera i navedeno da se očekuje da novo zakonsko rješenje uredi navedeno pitanje", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније