Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

25. 06. 2018. 21:25   >>  21:18

ODRŽIVE TEHNOLOGIJE

Uskoro plan za finansiranje Međunarodnog instituta

Komesar za nauku i inovacije Karlos Medas saopštio je da ce Evropska komisija u najskorije vrijeme izaći sa formulom o etapnom finansiranju regionalnog projekta – Međunarodnog instituta za održive tehnologije u Jugoistočnoj Evropi (SEEIIST). Nakon susreta sa ministarkom nauke u Briselu, Sanjom Damjanović, poručeno je da Međunarodni institut više nije samo ideja već ozbiljan projekat.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, Moedas je iskazao čvrstu podršku projektu od strane Evropske komisije, kao i njega lično

"Region Jugoistočne Evrope izuzetno je važan za nas i projekat SEEIIST će imati našu punu podršku u narednom periodu. Ovo je sjajan primjer koji zaslužuje našu pažnju i lično ću se angažovati da do kraja ove godine dobijete jasnu formulu finansiranja za naredni trogodišnji period", najavio je Moedas.

Ministarka nauke je istakla da joj je drago što je imala priliku da se ponovo susretne sa komesarom, osvrnuvši se na prvi susret u maju prošle godine, kada je i prvi put predstavila Inicijativu za osnivanje instituta.

"Danas, nakon godinu dana, to više nije samo ideja već ozbiljan projekat i podrška EK nam je jako bitna. Razgovarali smo o konkretnim mjerama i instrumentima, na koji način Komisija može da podrži ovaj projekat, odnosno drugu fazu koja podrazumjeva izradu tehničkog, biznis plana i raduje da imamo otvorenu podršku komesara i Evropske komisije", kazala je ministarka Damjanović.

Članove delegacije činili su prof. Jürgen Debus, predsjednik Odjeljenja za radiološku onkologiju na Univerzitetu Hajdelberg, prof. Herwig Schopper, inicijator ideje SEEIIST projekta i bivši dugogodišnji direktor CERN-a, Milena Milunović, prvi sekretar u Misiji Crne Gore u Briselu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније