Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

28. 06. 2018. 13:57   >>  13:45 1

ZA SOCIJALNU I DJEČJU ZAŠTITU

Centru za prava djeteta uručena licenca

Organizaciji Centar za prava djeteta Crne Gore Ministarstvo rada i socijalnog staranja izdalo je licencu za obavljanje djelatnosti za uslugu dnevni boravak za djecu i mlade sa problemima u ponašanju koju koristi 10 korisnika.

 

"Licenciranje pružalaca usluga uređeno je u načelu Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a bliže Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti socijalane i dječje zaštite čime su stvoreni svi preduslovi za licenciranje pružalaca usluga", navodi se u saopštenju.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i generalni direktor Direktorata za socijalno staranja i dječju zaštitu Goran Kuševija uručili su danas, 28. juna 2018. godine licencu za obavljanje djelatnosti direktorici Centra za prava djeteta Crne Gore Rajki Perović i njenoj saradnici Jeleni Gluščević.

"Uspostavljanjem licenciranja pružaoca usluga dodatno će se unaprjediti sistem kvaliteta u socijalnoj i dječjoj zaštiti, a posebno u dijelu pružanja i korišćenja usluga iz ove oblasti", dodaje se u saopštenju.

"Licenciranje pružalaca usluga uređeno je Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je donesen 2013. godine, a bliže Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite kojim su propisani bliži uslovi za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence čime su stvoreni svi preduslovi za licenciranje pružalaca usluga u sistemu socijalnu i dječje zaštite. Ministrastvo rada i socijalnog staranja od septembra 2017. godine omogućilo je polaganje stručnog ispita za sve stručne radnike", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније