Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

02. 07. 2018. 07:45 >> 07:40
9

MUKE BJELOPOLJCA

Psi lutalice mu više puta napadali stado

Šefćetu Veskoviću iz bjelopoljskog sela Kostići psi lutalice od početka godine više puta napadali su stado. Šteta koju je pretrpio, kaže, premašila je 2.000 eura, pa ozbiljno razmišlja da proda ovce i napusti ognjište.

Obraćao se svim nadležnim institucijama, ali pomoći, kaže, nema. U Komunalnom preduzeću navode da izlaze u susret svim građanima koji pismeno podnesu zahtjev.

Šefćet Vesković iz bjelopoljskog sela Kostići najveći je stočar tog kraja. Od samo pet ovaca uspio je da stado podigne na brojku od čak 170, no prije pola godine prvi put se suočio sa velikim problemom - psi lutalice u čoporima nekoliko puta su napadali njegova stado i usmrtili mu 20 ovaca i jagnjadi.

Nakon drugog napada obratio se svima opštinskim službama tražeći pomoć, no kaže sluha za njegovu muku niko nije imao.

"Najgore što sam ja njima govorio, znači dolje nadležnim službama gdje sam se obraćao. Narode ja sam vama postao dosadan, ali ovo će da se dešava sve dok vi ne suzbijete ovaj problem", priča Šefćet.

On, međutim, nije jedini stočaru u Kostićima i okolnim selima koji muku muči sa psima lutalicama. I pored te činjenice, kaže, u Opštini, Komunalnoj policiji, Komunalnom preduzeću, gdje se obraćao, niko nije pokušao da riješi taj problem.

"Ako postoji neko rješenje, ako postoje službe da me zaštite, ako ne, neka mi kažu fino da je prodam ovu stoku i da povadim dokumenta i da idem negdje u Evropu", kaže on.

U Komunalnom preduzeću Lim postoji služba za ZOO higijenu koja se bavi uklanjanjem uginulih životinja. Iako rješavanje problema pasa lutalica nije direktna njihova nadležnost uvijek odgovore na sve pisane zahtjeve građana, a lutalice upućuju beranski azil sa kojim imaju potpisan Ugovor o saradnji. U slučaju mještana sela Kostići žalbi kažu nije bilo.

"Uvidom u djelovodnik nisam našao zahtjev za to da ima taj problem, niti sam ja taj zahtjev upisao na službi dobijanje", kazao je Senad Pačariz iz Komunalnog preduzeća Lim.

Milica Sekulić, RTCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније