Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

03. 07. 2018. 17:40 >> 17:46
1

POTPISANI SPORAZUMI

Ckla - Zogaj zajednički granični prelaz

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić potpisao je danas u Skadru, sa albanskim kolegama, Fatmirom Džafajem i Oltom Džakom, Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj za međunarodni drumski putnički i jezerski saobraćaj i Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama.

Sporazumi su potpisani nakon zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

"Sporazumom o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza stvara se mogućnost zajedničkog vršenja granične kontrole u drumskom i jezerskom putničkom saobraćaju, nakon povezivanja puta Ckla – Zogaj. Takođe, ovo pitanje je značajno sa aspekta valorizacije turističkih, ekonomskih i privrednih resursa Skadarskog jezera", saopšteno je iz MUP-a.
 
Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama ima za cilj poboljšanje i jačanje kapaciteta za sprječavanje nastanka i odgovora na prirodne i druge katastrofe.

"Potpisani sporazum kao značajnu oblast u odnosima dvije države prepoznaje povećanje postojeće i buduće preventive i pripravnosti za katastrofe", saopšteno je iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније