Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2018. 11:44   >>  16:46 3

AKCIJA "HELIKOPTER"

Počela kontrola saobraćaja iz vazduha

Akcija "Helikopter" kojom će se nadgledati najfrekventiji magistralni putevi i kontrolisati drumski saobraćaj iz vazduha počela je danas i trajaće do kraja ljetnje turističke sezone.

Rukovodilac štab Operativne akcije "Ljeto 2018" Nikola Janušević podsjetio je da se akcija "Helikopter" sprodi već devet godina, a da je njen cilj nadzor i kontrola drumskog saobraćaja iz vazduha.

"Policijski službenici će iz helikoptera nadgledati najfrekventnije magistralne puteve tokom turističke sezone i uočavati najteže saobraćajne prekršaje kojima se ugrožava bezbjednost", kazao je Janjušević na konferenciji za novinare.

On je pojasnio da će policijski službenici obavještavati kolege iz patrole na terenu kako bi sankcionisali vozače koji krše saobraćajne propise.

Prema njegovim riječima, u prvih šest mjeseci ove godine značajno je poboljšano stanje bezbjednosti drumskog saobraćaja na putevima u državi.

"U saobraćajnim nezgodama od početka godine smrtno je stradalo 18 osoba, a tokom istog perioda prošle godine 34 osobe, što je smanjenje za 47 odsto", rekao je Janjušević.

On je dodao da je broj teže povrijeđenih osoba smanjen za šest odsto. Janjušević je apelovao na učesnike u saobraćaju da poštuju propise tokom cijele godine kako bi preduprijedili izazivanje najtežih saobraćajnih nezgoda.

Posebno je upozorio mlade vozače jer, kako je rekao, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, vodeći uzrok smrti osoba od 18 do 29 godina su posljedice iz nezgoda u saobraćaju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније