Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2018. 14:23 >> 14:10

ŠEHOVIĆ U BERLINU

Jačanje stručnog obrazovanja jedan od prioriteta

Jačanje stručnog obrazovanja kao primarnog načina povezivanja obrazovnog sistema sa tržištem, jedan je od prioriteta Ministarstva prosvjete, poručio je ministar Damir Šehović u Berlinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Šehović na poziv njemačkog kolege učestvuje na konferenciji "Nova dinamika tehničkog i stručnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu", koja se održava od 2. do 4. jula u Berlinu.

Prioritet konferencije je podrška razvoju stručnog obrazovanja.

Šehović je istakao, da je resor na čijem je čelu prepoznao važnost stručnog obrazovanja kao odgovor na potrebe tržišta rada Crne Gore, te je u skladu sa tim drugu godinu zaredom sprovodio kampanju za podizanje svijesti o važnosti stručnog obrazovanja i upisa u stručne škole.

"Osim toga, tokom prethodne godine povećan je upis na programe trećeg stepena, pokrenut je sistem dualnog obrazovanja, te urađeno 15 novih predmetnih programa za srednje stručne škole", kazao je Šehović.

U sklopu Konferencije organizovane su posjete Srednjoj stručnoj školi u Berlinu, Privatnom centru za obuke kompanije ABB, Međukompanijskom centru za stručnu obuku Zanatske komore, Centru za razvoj matematičkih i kompjuterskih programa i najvećem privatnom Univerzitetu priznatom od strane države, tokom kojih će učesnici imati uvid kako se stručno obrazovanje sprovodi u relevantnim institucijama SR Njemačke.

Njemačka je 2014. godine pokrenula Berlinski proces u cilju jačanja regionalne saradnje za region Zapadnog Balkana, kao i integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније