Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

06. 07. 2018. 15:05 >> 14:58
1

PEJANOVIĆ SAOPŠTIO

Crna Gora najmanje pogođena ekstremizmom

Crna Gora je, u odnosu na zemlje regiona, najmanje pogođena problemom nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, ocijenio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Dragan Pejanović.

Pejanović, koji je i koordinator nacionalnog međuresorskog operativnog tima za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije suzbijanja nasilnog ekstermizma, sastao se danas sa Dušicom Živković, šeficom Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Pejanović je istakao da taj resor u kontinuitetu sprovodi proaktivne i preventivne aktivnosti u oblasti borbe protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije, i otvoreno je za osnaživanje partnerstva sa IOM-om, kako bi se dao kvalitetan odgovor na aktuelne izazove u toj oblasti.

„Pejanović je istakao da je Crna Gora, u odnosu na zemlje regiona, najmanje pogođena problemom nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, ali da MUP i Uprava policije, u saradnji sa nadležnim organima preduzimaju aktivnosti, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Živković iskazala zadovoljstvo uspješnom dugogodišnjom saradnjom i očekivanje da će u MUP-u i dalje imati kredibilnog i pouzdanog partnera.

„Naglasila je značaj zajedničkog djelovanja kroz sprovođenje projekata u lokalnim zajednicama u Crnoj Gori, u čijem fokusu su prepoznavanje pojavnih oblika nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, identifikacija ranjivih grupa i pojedinaca, kao i potencijalnih veza sa stranim terorističkim borcima“, kazali su iz MUP-a.

Na sastanku je zajednički konstatovano da svi relevantni akteri društva, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou, uz saradnju sa civilnim sektorom, treba da daju svoj doprinos rješavanju izazova u toj oblasti, sagledavajući ga i u kontekstu aktuelnih dešavanja u oblasti migracija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније