Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 07. 2018. 16:12 >> 15:58

UO ZZZ

U javne radove biće uključeno još 500 nezaposlenih

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, na današnjoj sjednici opredijelio je 533.000 eura za finansiranje programa javnog rada, što će omogućiti zapošljavanje 500 prioritetno dugoročno nezaposlenih lica, iz evidencije Zavoda, na određeno vrijeme do četiri mjeseca. To je precizirano odlukom UO na osnovu izmijenjenog Programa rada Zavoda za 2018. godinu.

"Cilj realizacije programa javnog rada je stvaranje privremenih netržišnih poslova od javnog interesa u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti, kao i druge oblastima od javnog interesa", navodi se u saopštenju ZZZ.

Zahtjev za realizaciju javnog rada mogu podnijeti pravna i fizička lica registrovana za obavljanje poslova iz programa javnog rada, izuzev lica koja su saglasno Odluci i izmjeni Odluke UO Zavoda, iz februara i marta ove godine, izabrana za izvođače javnih radova.

Konkurs za izbor izvođača javnog rada biće javno objavljen u subotu (7.jula), i trajaće 8 dana od objavljivanja u sredstvima informisanja i na sajtu Zavoda.

"Upravni odbor odobrio je i 20 kredita iz Inoviranog programa za kontinuirano stimulisanje zapošljavanja i preduzetništva u Crnoj Gori. Za ovu svrhu je izdvojeno 115.000 eura, čime će biti otvoreno 23 nova radna mjesta s akcentom na sjeverni region i ugrožene kategorije stanovništva", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније