Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 07. 2018. 08:30 >> 08:17
17

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

SPC počela proceduru legalizacije

Srpska pravoslavna crkva SPC počela je proceduru legalizacije „divlje“ sagrađenog objekta u porti Manastira Dajbabe, zaštićenog kulturnog dobra, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz tog resora su saopštili da i za SPC važi rok do 15. jul, za legalizaciju, a nakon isteka tog roka urbanističko-građevinska inspekcija će postupiti u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata. 

“Urbanističko-građevinska inspekcija je obaviještena da je SPC započela proceduru postupka legalizacije objekta angažovanjem licencirane geodetske firme za izradu elaborata izvedenog stanja, koji se dalje predaje u katastar Podgorica, Uprave za nekretnine, a nakon obrade elaborata predaje se zahtjev za legalizaciju nadležnom sekretarijatu za urbanizam glavnog grada”, rekli su za Pobjedu iz Ministarstva.

Odgovarajući na pitanje zašto nijesu reagovali ranije, odnosno zašto nijesu pečatirali ilegalni objekat kada su i iz SPC priznali da nemaju dozvolu za gradnju, saopštili su da je urbanističko-građevinska inspekcija inspekcijskim pregledom "konstatovala na terenu građevinski izgrađen objekat, gdje se dalje po izjašnjenju subjekta nadzora postupak vodi u skladu sa zakonom".

“U odnosu na vaša pitanja, urbanističko-građevinska inspekcija naglašava da je rok za predaju zahtjeva za legalizaciju 15. jul 2018. godine, te i da je nakon isteka ovog roka, kao i u zavisnosti od odluke nadležnih sekretarijata po podnesenim zahtjevima, a, takođe, i za objekte za koje nijesu podnijeti zahtjevi za legalizaciju, Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata jasno definisao ovlašćenja i postupanje urbanističko-građevinske inspekcije, koja će po istima i postupiti”, naveli su iz ovog resora.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније