Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija; Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2018. 19:23 >> 19:10
3

REIS POTVRDIO

Fejzić pozvan na inauguraciju Erdogana

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pozvan je da prisustvuje ceremoniji polaganja zakletve turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, koja će biti upriličena sjutra, prenosi agencija Anadolija.

Kako je potvrđeno iz kabineta reisa Fejzića, on će se odazvati pozivu i prisustvovati svečanosti na najvišem nivou.

Zbog jako dobrih odnosa i nesebične podrške turske Vlade, kao i predsjednika Erdogana lično prema Islamskoj zajednici i muslimanima u Crnoj Gori, poziv na inauguraciju je, ocjenjuju u kabinetu reisa, potvrda prijateljstva i počast koja zavrjeđuje odziv.

Turski predsjednik će sjutra položiti zakletvu u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske (TBMM).

Nakon svečanog polaganja zakletve, u Predsjedničkoj palati u Ankari će biti upriličena ceremonija povodom prelaska te zemlje na predsjednički sistem vođenja države.

U Turskoj su se 24. juna održali parlamentarni i predsjednički izbori. Erdogan je na predsjedničkim izborima pobijedio u prvom krugu dobivši 52,5 posto glasova.

Ceremoniji Erdoganovog polaganja zakletve prisustvovaće 22 predsjednika, 28 premijera i predsjednika parlamenata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније