Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 07. 2018. 11:14 >> 15:40
4

ŠEHOVIĆ POLICAJCIMA

Uniforma ne daje pravo na demonstraciju sile

Ministar prosvjete Damir Šehović ocijenio je da policijska uniforma ne daje pravo na demonstraciju sile, već predstavlja privilegiju profesionalaca koji će stajati na braniku vrijednosti našeg društva.

 

U obraćanju svršenim polaznicima Policijske akademije u Danilovgradu, Šehović je naglasio da policija građanima treba da pošalje poruku da je tu da bi ih zaštitila, prevenirala štetu, obezbijedila mirno okruženje za njih i njihove porodice i osigurala sprovođenje zakona.

“Rekao sam na ispraćaju jedne od prethodnih generacija, reći ću i sad: mladi ljudi, svršeni polaznici Akademije, morate stalno imati u vidu da je uniforma privilegija koja ne govori samo da ste se školovali za ovaj poziv, već nosi poruku da ste branioci vrijednosti jednog društva na najdirektniji način. Da nijeste tu da biste demonstrirali silu, već profesionalizam, saosjećanje, hrabrost, pravdoljubivost i dobar karakter”, naglasio je Šehović i dodao da ih uniforma obavezuje na izdizanje iz slabosti.

“Jer kada obučete uniformu, vi imate obavezu da se izdignete iz slabosti sa kojima se često koketira. To jeste teret, ali vjerujem da ćete ga nositi dostojanstveno i onako kako su vas prethodne dvije godine učili najbolji”, poručio je on.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je među svršenim polaznicima i 11 djevojaka.

“Posebno mi je drago da među vama ima i 11 mladih dama, koje su sa istom odlučnoću koračale ka cilju čime su pokazale snagu svih pripadnica ljepšeg pola da se bore za ambijent poštovanja temljenih prava i sloboda.”

Direktor akademije Boban Šaranović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima 10. generacije Akademije, dok je VD direktora Uprave policije, Vesko Damjanović, istakao je da je poziv policajca častan "koji zahtjeva mnoga odricanja".

“Očekujem da vi ipak nemate dilema, jer uniforma koju ćete nositi treba da vas podsjeca na važnost uloge koju ćete imati”, poručio je Damjanović. On je naglasio da ulaganje u modernizaciju policije treba da bude kontinuirano kako bi odgovor države na sve izazove bio adekvatan.

Najbolji polaznik 10. generacije Akademije, Đuro Bojić rekao je da je zajedno sa svojim kolegama sazrijevao u procesu edukacije.

“Moje kolege i ja danas smo drugačiji od onih zbunjenih lica koji su prije dvije godine kročili na Akademiju. Bili smo dosljedni i nikakvi problemi nijesu nas pokolebali”, rekao je Bojić i pohvalio odnos profesora prema polaznicima Akademije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније