Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

10. 07. 2018. 15:03 >> 14:52

UNICEF SAOPŠTIO

Kreće novo istraživanje o pravima žena i djece

Uz podršku UNICEF-a, MONSTAT započinje novu rundu istraživanja stanja prava žena i djece u Crnoj Gori (MICS).

"Cilj istraživanja, koje se sprovodi širom svijeta uz podršku UNICEF-a, jeste prikupljanje statistički pouzdanih i međunarodno uporedivih podataka po nizu pokazatelja u oblastima zdravlja, obrazovanja, zaštite djece, materijalne deprivacije, i td. MICS istraživanje se, ove godine, sprovodi peti put na teritoriji Crne Gore, tako da će većina prikupljenih podataka moći da se poredi sa prethodnim rundama istraživanja", naglasili su iz UNICEF-a.

Kako su objasnili, u novoj rundi MICS istraživanja biće uključeno oko 7.000 domaćinstava, uključujući sva romska domaćinstva, u naseljima gdje ima preko 10 romskih domaćinstava.

"Kroz MICS će se dobiti, ne samo indikatori o tekućim pitanjima u zemlji, već i prioritetni indikatori za djecu koji su dio Agende 2030 i Nacionalne strategije za održivi razvoj. Pripremni radovi na prikupljanju podataka MICS-a su započeli i MONSTAT trenutno sprovodi predtestiranje. Rezultati predtestiranja će se koristiti za dalje modifikovanje, prilagođavanje i finalizaciju upitnika za terenski rad, koji će se odvijati u oktobru i novembru 2018. Rezultati istraživanja očekuju se do aprila 2019", kazali su iz UNICEF-a

MICS istraživanje treba da pruži bolji uvid u situaciju u kojoj se nalaze djeca i žene u Crnoj Gori u odnosu na ciljeve održivog razvoja. Dobijeni podaci će služiti za kreiranje programa i politika za dobrobit svih djevojčica i dječaka u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније