Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

10. 07. 2018. 23:04 >> 22:50

IZMJENA ZAKONA

Komunalna policija će biti efikasnija

Izmjene i dopune Zakona o komunalnoj policiji trebalo bi da doprinesu njenom boljem funkcionisanju, kao i efikasnijem sprovođenju propisa i radu organa lokalnih samouprava, saopštila je generalna direktorica za lokalnu samoupravu, Jadranka Vukčević.

„Jedan od ključnih razloga za donošenje izmjena i dopuna je dalje unaprijeđenje zakonskih rješenja koja treba da otklone određene slabosti i probleme u funkcionisanju komunalne policije”, kazala je Vukčević na okruglom stolu povodom javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o komunalnoj policiji.

Ona je, na okruglom stolu koji je organizovalo Ministarstvo javne uprave, navela da bi se na taj način stvorili dodatni uslovi za efikasnije sprovođenje propisa iz nadležnosti opština i obezbijedio efikasniji rad organa lokalne samouprave u realizaciji njenih politika.

Vukčević je podsjetila da je Ministarstvo prilikom pripreme teksta Nacrta tražilo od nadležnih opštinskih službi, odnosno komunalne policije, da se izjasne o primjeni važećeg Zakona, kao i da dostave primjedbe i sugestije u cilju unaprijeđenja postojećih rješenja.

Iz Ministarstva je saopšteno da su članovi radne grupe na okruglom stolu predstavili najznačjnije izmjene i dopune Zakona koje se odnose se na davanje statusa ovlašćenog lica komunalnom policajcu u cilju jačanja njegove krivično-pravne zaštite, kao i proširenje, dopunu ili jasnije preciziranje ovlašćenja kako bi rad te službe bio efikasniji.

Na skupu je ocijenjeno da bi predložena rješenja trebalo da obezbijede kvalitetnije funkcionisanje komunalne policije, čime bi se stvorili uslovi za kvalitetnije obezbjeđenje komunalnog reda.

Predstavnici komunalne policije u radnoj grupi pohvalili su, kako je saopšteno, konstruktivnu saradnju sa Ministarstvom na tekstu zakona, dok su učesnici javne rasprave pohvalili predložena rješenja i saopštili predloge u cilju unaprijeđenja statusa komunalanih policajaca.

Javna rasprava će trajati do nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније