Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 07. 2018. 07:45 >> 08:06
5

PEŠIĆ SMATRA

UCG rad Bečića mogao da provjeri za dva dana

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je odluku da krivičnu prijavu protiv lidera Demokrata Alekse Bečića, za krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora odbaci zbog zastarjelosti, odnosno zbog toga što je od izvršenja krivičnog djela proteklo četiri godine.

To je juče saopštio izvršni direktor nevladine organizacije Centar za akademski integritet Mitar Đukanović, koji je krivičnu prijavu podnio 24. aprila.

Bivši predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Pešić za Pobjedu je kazao da tako važna stvar, kao što je optužba za plagiranje, zaslužuje odgovor.

“Očekivao sam da će neko, s obzirom na to da se ovaj slučaj vuče već neko vrijeme i izaziva pažnju javnosti, dati odgovor. To sam očekivao prije svega od fakulteta na kom je magistarska disertacija odbranjena, odnosno od Univerziteta Crne Gore”, rekao je Pešić.

Što se Tužilaštva tiče, čini mu se, kako je kazao, da je to najbezbolniji način da se ne odgovori na neko pitanje.

“Institucije je trebalo da odgovore na to pitanje zbog javnosti i ugleda samog kolege Bečića. Očekivao sam da će UCG dati jasan i decidiran odgovor. Za samu analizu i provjeru autentičnosti bilo je dovoljno dva dana”, smatra Pešić.

Univerzitet je, kako je istakao, pokazao u mnogim slučajevima da može da radi vrlo efikasno i brzo, te da je to trebalo da učini i u ovom slučaju koji zalazi i u pitanje odbrane akademizma.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније