Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

11. 07. 2018. 19:24   >>  19:34

DOGOVOR

Obilježiće 140 godina od Berlinskog kongresa

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i glavni pregovarač Aleksandar Drljević dogovorili su obilježavanje 140 godina od Berlinskog kongresa.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o rezultatima u nastavno-naučnom procesu, posebno u kontekstu usvajanja evropskih standarda u oblasti nauke, istraživanja i tehnološkog razvoja koje su osnov daljeg razvoja crnogorskog društva.

"Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i doprinosom akademske zajednice pregovaračkom procesu i dogovoreno njeno intenziviranje kroz organizaciju zajedničkih aktivnosti Kancelarije za evropske integracije i Rektorata", saopšteno je Univerziteta Crne Gore.

U tom kontekstu, razmotrena je organizacija zajedničkih aktivnosti na obilježavanju 140 godina od Berlinskog kongresa.

"Imajući u vidu značaj ovog događaja, kako za istoriju Crne Gore, tako i cijele Evrope, dogovorena je saradnja na izradi, koordinaciji i sprovođenju niza informativno-kulturnih događaja koji će se sprovoditi s ciljem obilježavanja ovog važnog jubileja", saopšteno je iz UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније