Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 07. 2018. 08:00   >>  07:48 1

U 72. GODINI

Preminuo predsjednik Jevrejske zajednice u CG

Predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, Jaša Alfandari, preminuo je jutros u 72. godini, i biće sahranjen u Subotici.

 

Jevrejska zajednica Crne Gore naknadno će obavijestiti javnost o mjestu i vremenu komemoracije.

Jaša Alfandari ostaće upamćen kao veliki prijatelj Crne Gore, obnovitelj i ujedinitelj religijskog života Jevreja na ovim prostorima, kao erudita i humanista.

Imao je nemjerljivu ulogu u razvijanju dobrih međuljudskih i međureligijskih odnosa, i u afirmaciji prava ne samo pripadnika manjinskih nacionalnih i vjerskih zajednica. Njegova zalaganja za bolji i pravedniji svijet posebno su došla do izražaja u Crnoj Gori.

 Jaša Alfandari rođen je u Subotici 28. avgusta 1946. godine. Najveći dio života proveo je u Izraelu, gdje je obavljao poslove od značaja za tu državu. Posljednjih 25 godina proveo je u Crnoj Gori gdje je formirao Jevrejsku zajednicu, koja je zahvaljujući njegovom radu i aktivnostima postala prepoznatljiva na samo u regionu, nego i u čitavom svijetu.

Iza sebe je ostavio suprugu, petoro djece i šestoro unučadi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније