Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

12. 07. 2018. 20:09 >> 19:56
1

POLJOPRIVREDNIK NOVAK JOVOVIĆ

Radi imanja upisao fakultet

Bez mladih i školovanih ljudi nema razvoja. Kada mladi čovjek ostane na svom imanju i zaradu za život potraži u poljoprivredi, može se kazati samo "svaka čast". Devetnaestogodišnji Novak Jovović iz Martinića nadomak Danilovgrada kaže da je zavolio poljoprivredu, pa je zato i upisao poljoprivredni fakultet kako bi na svom imanju unaprijedio poljoprivrednu proizvodnju.

Jovović je upisao Biotehnički fakultet u Podgorici i kaže da će ostati na porodičnom imanju i u poljoprivredi tražiti egzistenciju.

"Otac mi se bavi poljoprivredom, a i ja sam je zavolio. Upisao sam fakultet jer znanja nikad nije dosta", rirekao je on.

Na imanju Jovovića je 3.500 hiljade čokota vinove loze, stotinu pedeset stabala voća, parcela sa pšenicom je požnjevena, a tu je i stado od dvadesetak ovaca.

"Godina je dobra, vinograd dobro nosi i nadamo se da će biti i uspješna", optimističan je mladi poljoprivrednik.

Martinići su kraj u kome se živi od poljoprivrede. Za povećanu proizvodnju treba i ulagati. Jovovići su prije desetak dana završili i bunar uz podršku ministarstva poljoprivrede.

"Sušna su ljeta i bez dovoljno vode nema poljoprivredne proizvodnje. Vodu smo pronašli na stotinu i deset metara i svaki euro će se isplatiti", kazao je mladi domaćin.

Novak sa porodicom posjeduje dva hektara zemlje. Proizvodnju namjeravaju i da prošire , pa kako kaže, uskoro će i zakupiti nove parcele.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније