Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 07. 2018. 08:20 >> 08:06

OD 2014. GODINE

Društveno korisnim radom uštedjeli oko 850.000 eura

Od početka ove godine u našoj zemlji je ukupno 167 osuđenika bilo na izvršenju kazne rada u javnom interesu.

Od tog broja, njih 66 još uvijek je na izvršenju, dok je kaznu odslužila 101 osoba.

Zakon o izvršenju javne osude i kazne rada u javnom interesu počeo je da se primjenjuje sredinom 2014. godine i od tada pa do danas, uzimajući prosječne troškove za jedan dan koji osuđeno lice provede u zatvoru, kao i vrijednosti radova koji su obavljeni kroz ovu kaznu, država je uštedjela oko 850.000 eura, pišu Dnevne novine.

Jačanjem trenda izricanja alternativnih sankcija i smanjenjem izricanja zatvorskih kazni, smanjuje se broj lica koji su lišeni slobode, a samim tim se i poboljšavaju zatvorski uslovi.

Ove kazne obavljaju se na teritoriji cijele države po mjestu prebivališta. Poslodavac omogućava uslove rada i neposredno nadgleda rad osuđenog, dok povjerenik Ministarstva pravde vrši nadzor nad osuđenim licem i o svemu važnom obavještava nadležni sud.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније