Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 07. 2018. 09:50 >> 09:38
9

OD 19 DO 23 SATA

Stop za bicikla i rolere kroz Porto Montenegro

Brojni Tivćani i turisti sa malom djecom bili neprijatno iznenađeni kada su ih prije dva dana, tokom šetnje kroz Porto Montenegro, presretali pripadnici obezbjeđenja elitnog nautilko-turističkog centra sa porukom da njihova djeca ne mogu više voziti trotinete na šetalištu kroz taj kompleks.

 

"Djeca ne smiju da voze trotinete kroz Porto u vremenu od 19 do 23 sata", kazao je za portal Boka News jedan od radnika firme "Securitas".

Djeca na rolerima, trotinetima i biciklima čest su prizor na oko kilometar dužine obalnog šetališta koje spaja Seljanovo i Pine kroz Porto Montenegro, a koje je barem do sada, bilo javna površina dostupana svim građanima i posjetiocima.

Ovom promenadom često saobraćaju i elektična vozila – golferi kojima se prebacuje osoblje i klijenti Porto Montenegra, a zaposlenici u tom nautičkom centru i sami često ovuda voza bicikle, prenosi Boka News.

Građani koje je vrlo neprijatno iznenadio postupak pripadnika obezbjeđenja, ljuto su komentarisali zabranu djeci da voze trotinete.

"Menadžment Porto Montenegra donio je odluku o zabrani voženja električnih automobila za zaposlene naselja, kao i trotineta, bicikala i rolera za posjetioce, samo na glavnoj promenadi tivatskog nautičkog naselja, na potezu od hotela Regent do prodavnice Bonela, u periodu od 19 do 23 sata u julu i avgustu, isključivo zbog očuvanja bezbjednosti djece i odraslih, a na osnovu velikog broja žalbi Tivćana i gostiju. Kako gosti i posjetioci Porto Montenegra znaju, kroz nautičko naselje na dnevnom nivou u sezoni prođe izmedju 16.000 i 20.000 ljudi, zbog čega je donesena odluka o zabrani voženja bicikala i trotineta i to samo na glavnoj promenadi, gdje je najveća frekvencija gostiju, posebno roditelja sa malom djecom. Napominjemo da nema i neće biti nikakvih restrikcija za dječja ili invaldiska kolica",-saopšteno je iz iz kompanije Adriatic Marinas, koja razvija i rukovodi Portom.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније